Haluatko asua modernisti, ympäristöäsi kunnioittaen?

17.04.2019

Mikä meni pieleen Kuopiossa? Kuva otettu Kuopion bussiaseman vieressä olevasta uudisrakennuskohteesta, ja ylläoleva markkinointi lause "Haluatko asua modernisti, ympäristöäsi kunnioittaen" on se konsepti, millä tätä esteettistä rumuutta myydään, tai ainakin yritetään myydä. Yritin koko ajan bussiasemalla oleskeluni aikana olla katsomatta tuota kammottavuutta joka on kai minikopio Joensuun keskussairaalan tornitalosta. Koska joka kerta kun katsoin tuota rakennusta, tuon rakennuksen totaalinen rumuus alkoi sattua silmiini, ja meinasin sokaistua sen kammottavasta rumuudesta. Onko arkkitehti tarkoituksella yrittänyt suunnitella mahdollisemman ruman kerrostalon, no jos on, niin hyvä, hän onnistui siinä erittäin hyvin. Mutta kyllä kuvataiteilijalle teki pahaa mokoman kammotuksen katselu, ja se oli vielä niin iso ja läsnä. En voi käsittää, miksi rakennuksista pitää tietentahtoen tehdä rumia. Yhhh... Mietiskelin myös olisiko se paremman näköinen, jos jokainen kerros maalattaisiin eri väreillä, mutta sitten se muistuttaisi legoista tehtyä valtavaa rakennusta. Mutta en päässyt tässä "värityssuunnitelmassani" kovinkaan pitkälle, koska minulle tuli silmäkipua ja pahoinvointia, tuon rakennuksen rumuudesta. Luulen että tuo punainen suojaverkko kannattaa jättää paikalleen, rakennuksen valmistumisen jälkeenkin, sillä jos joku saa päähänsä päättää päivänsä hyppäämällä kyseisen rakennuksen katolta, niin se tulee tarpeeseen. Koska jos tämä rakennus on sisätiloiltaan yhtä ruma kuin ulkoakin, se ajatus voi luontaisesti tulla mieleen aika nopeastikin. 

Moderni, voisi olla muutakin. Modeni voisi olla kauneutta, mutta tuo rakennus on niin ruma, ettei sitä voi sanoa edes vaihtoehtoiseksi kauneudeksi, vain kauheudeksi. Se on sysiruma. En ymmärrä miten noin ruma rakennus voisi "kunnioittaa" ympäristöään. Joten kyllä meni mainoslause totaalisesti pieleen, koska tuolla lauseella ei ollut lainkaan katetta. Ja tuo rakennus on.. no, kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. 

Parempi mainoslause olisi ollut "Palikat pinoon, tässä on uusi kotisi". Me emme häpeile mitään, (koska suunnittelimme tämän talon), miksi sinäkään häpeäisit siinä asumista!  Koska me suunnittelimme Pinohiman!

Ja PinoHimahan tämä rakennus on.