Kuinka paikata pieleen mennyt viesti?

07.03.2019

Seuraavana pieni satu, se voi olla totta tai olla olematta totta, en tiedä. Mutta siinä tulee ilmi se kuinka vaikeaa on korjata väärin ymmärretty viesti, mitä epäonnistunut markkinointikin on.

Eli olipa kerran eräs liikkeenjohdon konsultti/tuotekehittäjä/ markkinoinnin ammattilainen/kuvataiteilija/yhteiskuntatieteidenmaisteri/kokki joka rupesi seurustelemaan erään viranomaisen/erätarkastajan kanssa, jolla oli 99 prosenttia tuttavistaan joko erätarkastajia tai poliiseja, ja tämä yllä oleva liikkeenjohdon konsultti/tuotekehittäjä/ markkinoinnin ammattilainen/kuvataiteilija/yhteiskuntatieteidenmaisteri/kokki kuuli aina tarinoita, mitä nämä henkilöt ovat töissään ja vapaa-aikanaan puuhailleet, eikä hän koskaan näistä tarinoista voinut tietää loppupelissä, olivatko ne totta vai tarinaa, koska hän itse ei ollut viranomainen, vaan  liikkeenjohdon konsultti/tuotekehittäjä/ markkinoinnin ammattilainen/kuvataiteilija/yhteiskuntatieteidenmaisteri ja kokki. 

Sittenpä yhtenä päivänä hänen puolisonsa, joka siis oli erätarkastaja, kertoi tarinaa ystävästään poliisista, jonka lempinimi oli hyvin kuvaavasti Tackleberry, ja hän kertoi, että kerran Tackleberry oli yksin niin sanotussa panttivanki tilanteessa, missä ei ollut panttivankia, mutta roisto oli linnottautunut taloon, ja Tackleberry odotteli pihalla milloin tämä tyyppi päättää tulla sieltä ulos, kunnes Tackleberrylle tuli nälkä, ja hän päätti tilata itselleen pitsan, koska pitsafirma mainoksessaan väitti, että he toimittavat pitsan ihan minne vain. 

Koska näinhän se on markkinointi lupaus on sitova tarjous. Ja Tackleberry tiesi tämän asian.

Hmm. mutta sitten en ollut tilanteessa skarppina kun puolisoni kysyi minulta, kerro minulle Irene, olisitko sinä vienyt sen pitsan hänelle, vaikka sinun olisi pitänyt ryömiä ojassa 200 metriä. Ja minä tai siis, tai tämä liikkeenjohdon konsultti/tuotekehittäjä/ markkinoinnin ammattilainen/kuvataiteilija/yhteiskuntatieteidenmaisteri ja kokki vastasi, ilman syvempää harkintaa välittömästi, totta kai, koska markkinointi lupaus on sitova tarjous. Siihen tämä erätarkastaja vastasi nyrpeänä, niin, minä tiedän sen että sinä olisit vienyt hänelle sen pitsan. 

Tässäkään vaiheessa, en vielä tajunnut, mistä tässä oli oikeastaan kysymys, mutta koska tämän jälkeen puolisoni ei puhunut minulle kahteen viikkoon, rupesin ajattelemaan, että ehkä tässä olikin kysymys jostain muusta kysymyksestä kuin pitsasta.

Sitten siinä hiljaisuudessa vähän aikaa asusteltiin, ja se oli ihan sinänsä hyvä, koska puolisoni ei yleensä ollut koskaan hiljaa, kunnes eräänä päivänä, hän päätti kysyä, Irene, olisitko sinä tuonut minulle sen pitsan.

Ja perhana, en siinäkään vaiheessa älynnyt paikata asiaa, vaan sanoin, että en mitäs sinä sillä pitsalla olisit tehnyt... ja sitten meni 2 päivää hiljaisuudessa, kunnes puolisoni kysyi minulta, Irene, miksi sinä et olisi tuonut minulle sitä pitsaa?

Siihen vastasin, että Kulta, mä olisin tuonut sulle olutta. 

Ja tilanne korjautui välittömästi. 

Joten. Jos markkinointiviesti tai viestintä menee pieleen, se mainos tai viesti jolla se paikataan, täytyy olla todella hyvä.

Ja voin sanoa, että jos viestintä menee pieleen, korjatkaa viestintä mahdollisemman nopeasti, ja muistakaa suomalainen kuluttaja tekee ostopäätöksensä mainonnan perusteella, mutta suomalainen kuluttaja tekee myös ostamattomuuspäätöksensä mainonnan perusteella. Ja näin parisuhdemielessä jos olet tyrinyt, alkoholia kannattaa tarjota aina.

Kerran toisen eksän firmassa ollessani töissä, tilasin mainoksen eräästä kehäkolmosen sisäpuolella olevasta paikallislehdestä, ja tämä kyseinen lehti, oli laittanut tämän piimämainoksen seksikaupan mainoksen viereen, jolloin tämän kyseisen piimätuotteen myynti romahti.

Silloinkin itse tehty Burgundinpata ja pari laadukasta punaviinipulloa, pelasti tilanteen. Eli tarkkana viestinnässä, jos viestintä menee pieleen, olisi syytä hyvittää tai korjata viesti jotenkin. Ja silloin pitää heittää namuja ilmaan.