Kyllä asiakkaallakin voi mennä pieleen, ja voi jukra miten reippaasti menikin pieleen!

21.02.2019

Elikkä Iisalmessa asuessani tykkäsin kovasti käyttää Ravintola Pikku-Iitan palveluja, tämä herkullinen masun täyttö paikka sijaitsee Kauppakatu 17 Iisalmessa linja-autoaseman kupeessa. Ruoka on hyvää ja palvelu toimii, keittiön laadun yleensä paljastaa miten asiallisesti liharuoka-annokset on tehty, ja täällä ne on tehty niin hyvin, etten minäkään löydä niistä mitään valittamista, ja se jo kertoo, jotain! 

Elikkä ajattelin taas kerran palkita itseni asiallisella lounaalla ja päätin käydä Pikku-IItassa syömässä, ihmettelin, miksi kaikki 3 Pikku-Iitan työntekijää kulkee olat korvissa ja kaikki asiakkaat ovat pakkautuneet yhteen nurkkaan ravintolassa, kun yleensä asiakkaiden välillä on sellainen suomalainen hajurako. Niin keskellä ravintolaa ei istunut kuin ystäväpariskunta, naisia, ja olivat jo annoksensa syöneet, mutta juttua piisasi, ja sitä juttua piti kertoa niin kovalla äänellä, että kuului varmaan sinne linja-autoasemalle asti. Nämä leidit olivat sellaista, ns. vähän parempaa väkeä, ainakin tulotasoltaan. Ja he kertoivat toisilleen viimeaikaisia ostoskokemuksiaan mm. Helsingissä ja Amsterdamissa, ja toinen rouva heistä oli kertojan roolissa enimmiten, ja toinen joka ilmeisesti oli vähän köyhempi, tai jo tarinansa ennen minun tuloani Pikku-Iitaan kertonut. Elikkä toinen paasasi ja paasasi ja näytti kännykältään kuvia mitä kaikkea hän on ostanut aviopuolisonsa kanssa, ja joka ostoksesta oli kuva ja näytti sen ystävälleen, ja kertoi kuinka paljon ostos oli maksanut, kovaan ääneen kailotti, että kulta Pienen kanssa (se oli hänen aviopuolisonsa Jarmon nimi) oli käyttänyt vaatteisiin ja matkoihin viimeisen 8 viikon aikana vain 34 000 euroa. Mutta se on kuulemma vähän kun lääkäripariskunnasta on kyse...hmmm. Eipähän siinä tietenkään mitään, hän ajatteli jolla onni on, se onnen näyttäköön. Mutta se oli tavattoman ärsyttävää, hän kävi kaikki Kämpin ruokalistoista lähtien läpi ja hän vertasi näitä ravintoloita joissa hän oli syönyt kulta pienen kanssa koko ajan Pikku-Iitan valikoimiin, ja hänen arviossaan Pikku-Iita jotakuin aina hävisi. 

Se on sellainen juttu, että minäkin olen siellä Kämpissä joskus syönyt, ja Pikku-Iitalla, ei ole mitään hävettävää, toisin kuin Kämppi, Pikku-Iitalla liharuuat on aina laadukkaita, koska se on sellainen homma koska olen kokki, ja haluan tsekata ravintolan tason, tilaan aina ensimmäiseksi ruuaksi liharuuan, ja voin sanoa Kämpissä en toista annosta tilannut.

Ainut hetki milloin tämä 40 minuuttia putkeen ostamistaan mm.Diorin vaatteista puhunut nainen hiljeni, kun kävelin hänen ohitse ottamaan kahvia ja herkullista jälkkäriä, kun sattumalta minulla oli päällä kalleimmat vaatekappaleet mitä minulla on, eli alennuksesta ostetut toppahousut, alennettu hinta oli 100 euroa, ja minun "minkkiliivini", jota käytän talvisin, koska se on lämmin. 

Mitä lienee sitten Pikku Kulta on ajatellutkaan, kun emäntä on vaatinut illalla minkkiliiviä, vitsi on vain siinä, että ostin sen Zalandolta alennuksesta, eli se on tekoturkista, ja maksoin siitä alennettuna 100 euroa. 

Ja minä kotiin kävellessä mietin, että hassu sattuma tämä Jarmo eli alias pikku kulta oli kuin olikin se sama lääkäri jolta sain todella huonoa palvelua (sukunimi jää salaisuudeksi) ja josta jouduin tekemään kantelun sen jälkeen, niin ajattelin että ehkä hän on jo rangaistuksensa saanutkin, koska jos minä olisin hän, ampuisin kuulan kallooni jos joutuisin kuuntelemaan hänen vaimonsa juttuja viikon ajan, kun 45 minuuttia teki jo tiukkaa. 

Joten Dior fani aiheutti hankalia tilanteita ainakin muussa asiakaskunnassa, mutta Pikku-Iitan työntekijät moikkasivat minua kyllä iloisesti kun kiitin hyvästä ruuasta kovalla äänellä lähtiessäni, vaikka Pikku-Kullan vaimo kovaan ääneen Pikku-Iitaa samaan aikaan moittikin. 

Joten kiittäkää aina hyvästä palvelusta jota saatte, joskus Teidän kiitoksenne voivat tulla todella tiukassa paikassa tarpeeseen.