Matkahuolto versus taxi

22.02.2019

Koska sattuneesta syytä muutin Lapinlahteen ja minulla on 3 taulua kehystettävänä Iisalmessa, ja ne olisi tarkoitus hakea kotiin, tein autottomana henkilönä hinta-arviota siitä olisiko järkevää tilata taulut matkahuollon kautta Lapinlahdelle. Pitkällisen selvitystyön jälkeen selvisi että Matkahuolto hinnoittelee palvelunsa painon mukaan, mutta paketin ulkoiset mitatkin voivat vaikuttaa asiaan.

Okei. Mutta miksei löytynyt mistään tietoa, millä lailla ne ulkoiset mitat voivat vaikuttaa asiaan, mikäli hinnoittelu on painoperusteista. Ehkä olisi helpompaa ymmärtää hinnoittelua jos hinnoittelu olisi paino tai koko perusteista, koska käsittääkseni paino ja ulkoisien mittojen ulottuvuudet ovat eri asiota. 

Elikkä koska minun täytyy olla fyysisesti läsnä kun maksan kehystämisen ja tarkastan kehystystyön laadun, eli etänä ei voi maksaa, eikä etänä voi tilata Matkahuollosta tätä palvelua, minun täytyy mennä itse Iisalmeen, bussilippu IIsalmeen maksaa noin 7 euroa. Mutta sitten alkoikin tiukka arviointi, taximatka Lapinlahdelle maksaa noin 60 euroa. Eli saanko kuudellakybällä, taulut turvallisesti Matkahuollon kautta Lapinlahdelle. 

Mitä luulette tuleeko lyhyellä matkalla tavarantoimituksessa taxi vai matkahuolto halvemmaksi. 

Ja vastaus on ei eroa. Muuten kuin minä pääsen taxilla samalla kyydillä Lapinlahdelle, mutta jos laittaisin taulut tulemaan Matkahuollon kautta se olisi ainakin 7 euroa kalliimpaa, koska minun pitäisi ostaa itselleni bussilippu, että pääsen takaisin kotiin. Eli taxi voitti bussilipun hinnalla, eli jokainen saa itse tulkita onko Matkahuollon hinnoittelu hyvää vai huonoa. Hei, nyt mä hokasin, mä voin kysyä tarjouksen Lapinlahtelaiselta taxilta paljon maksaa taulujen haku taxilla Iisalmesta, jos taxi yrittäjä tekee hyvän tarjouksen, hinta voi olla itseasiassa alhaisempi, pitääkin selvittää tämä asia, koska jos taxi tekee hyvän tarjouksen, etuhan voi olla taxille 14 euroa ( eli bussilippujen hinta eestaas. )

Pitääkin testata toimiiko tämä Bernerin taxi-juttu vai ei, mutta palailen asiaan myöhemmin. Pitää selvittää ensin onko täällä Lapinlahdella taxeja? Kai täällä nyt taxeja kun on kun bussejakin? Kun ne on kai nykyään molemmat joukkoliikennettä a'la Vihreät.