Naapurisuhteet. Tänään.Menivät pieleen. 

15.03.2019

Minulla on tuossa naapurissa sellainen pariskunta joilla taitaa vähän olla ongelmia ns. parisuhteessa. Yhden yön olen valvonut kuunnellen kun emäntä siellä mätkii isäntäänsä turpaan. Ja tänään tämä rouva päätti tulla hakkaamaan nyrkillä ulko-oveani, ja rimputtamaan ovikelloani sen jälkeen kun hän oli huutanut rappukäytävässä omiaan puolen tunnin ajan. No minä päätin avata oven, ja kysyin tartteeko hän apua, niin hän yritti pakolla tulla asuntooni, urputti jotain kissoista (minulla ei ole niitä, kun olen allerginen) ja häntä kuulemma ärsyttää kun aina aamupäivisin, isken kuulemma ulko-oveni kiinni niin kovaa, että hänelle tulee siitä kuulemma ihan kovastikin siitä oven sulkeutumisen äänestä pelkotiloja, paitsi että en aamupäivisin liiku minnekkään, kun minun ei ole pakko. Ja tosiasiassa hänen pelkotilojensa ratkaisu ei ole minun vastuullani. Hankkisi kuulosuojaimet, vai onkohan ne äänet pään sisällä?

Että taisipa olla se korkattu pullo hänelle liikaa. Pikkuisen piti opettaa hänelle tapoja, ja aika selväksi tein että putkareissu on luvassa tuolla tyylillä. Ja ensiviikolla kuulemma isännöitsijäkin ottaa häneen yhteyttä. Hmmm. En tykkää mokomasta ämmästä, en yhtään. Mutta ikävää mutta, totta myös kolikon toinen puoli, perheväkivallassa vastaanottajana voi olla myös mies, ja tälläiset alkoholin huuruiset mustasukkaisuus harhat voivat kohdistua naapuriinkin. 

Ilmeisesti jotain on mennyt pieleen, todella pahoin myös mielenterveystyössä täällä Lapinlahdella, kun ei ole kuitenkaan naapurin asia ohjata naapuriaan hoitoon. 

Ja tosiasia on, jos perintötekijöissä et ole saanut hyvää viinapäätä, älä korkkaa. Minä olen kärsinyt himpun verrran kevät väsymyksestä, mutta naapurissa taitaa olla ihan lievää kevätpsykoosia ilmassa.