Terveysmainonta.

06.03.2019

Kävinpä tuossa eilen Sokoksella, ja kaupassa käydessä joutuu aina jonkun verran kuuntelemaan radiota, kun se siellä taustalla aina pauhaa- Niin, sieltähän tulikin jo kansainvälisen yksityisen sairaala-aseman mainos, jossa mainostettiin näitä palveluja tavallisille Lapinlahtelaisille, joilla varmasti EI ole VARAA käyttää näitä palveluja mm. lauseella, meillä sinä olet kuningas. 

Niin, tajuaakohan rikkaat miten ärsyttävää köyhästä on tälläinen mainonta, varsinkin, kun tämä köyhä ei saanut edes reseptiä uusittua lain edellyttämällä tavalla terveyskeskuksessa, ja silti minulle lähettiin terveyskeskuksesta siitä huolimatta terveyskeskusmaksu, reseptin uusinnasta, ja tässä maksussa väitettiin että olisin käynyt vastaanotolla, reseptin uusinnan takia... no se on ainakin selvä, että julkisella terveydenhoito puolella en ole kuningas enkä kuningatar, enkä yhtään mitään,,,, mutta mutta Lapinlahti mainostaa itseään taidemyönteisenä kuntana, siinä vaiheessa kun he ymmärsivät että olen kuvataiteilija, asennehan muuttui, huomattavasti ystävällisemmäksi minua kohtaan, pitääkin muistaa jatkossa aina antaa käyntikortti kun yrittää hoitaa terveysasioitaan julkisella puolella, niin ehkä saa ne reseptitkin uusittua ihan lainmukaisesti.

Mutta se on vaan, niin, tavan kulkijahan minäkin olen. Ja kyllä tavan kulkijoidenkin pitäisi saada palvelua, kansanterveydestä kun on kysymys. 

Elikkä palaillaanpa tähän radiomainokseen, mitä voimme päätellä kuinka hyvin Sotea on viestitetty terveysyrityksille, aika hyvin, eikö? Lakia vasta väsäillään eduskunnassa, mutta radiomainonnat on jo pyörimässä, tuli tuossa mieleen, että tietääköhän ne asioista enemmän kuin minä ja muut kansalaiset?

Koska Sote on Bisnes, Sote on liiketoimintaa vaikka se on piilotettu maakuntahallinnon alle, terveysjätit kyllä tietävät, että tavallisilla Lapinlahtelaisilla ei ole varaa maksaa heidän palveluistaan, mutta kun Sote tulee, niin yhteiskuntahan subventoi osan heidän laskuistaan, joten ihme ja kumma, minuakin puhuteltiin kaupassa käydessä ihan "kuninkaaksi", mutta oikea kuningashan tässä on veronmaksajan rahat. Ehkäpä maakuntamalli pitikin rakentaa sen takia, että kunnilta on liiketoiminta terveyspalvelujen järjestämisessä kielletty, mutta tälläistä maakuntahallintoa koskevaa pykälää, en Sote laki ehdotuksesta löytänyt. Ja lainsäädännössa asia on niin, mitä ei ole erikseen kiellettyä, se on sallittua.